Přejít na galerii:
Galerie: D8
D8 - dálnice, která má spasit severní Čechy
Předchozí snímek Pohled z vyhlídky v Dubičkách směrem na jih. Uprostřed snímku Lovoš. Budoucí D8 vpravo. Následující snímek

Název obrázku: D8 v Českém středohoří v dubnu 2015 (01)
Popis: Pohled z vyhlídky v Dubičkách směrem na jih. Uprostřed snímku Lovoš. Budoucí D8 vpravo.
Autor: M. Páleník
Další obrázky v galerii:
Pohled z tzv. Doerellovy vyhlídky směrem na jih - na Portu Bohemiku a Lovosice. Budoucí D8 na snímku vpravo. Sesuv z června 2013 za obzorem.D8 v Českém středohoří v dubnu 2015 (02)
Pohled z rozhledny u Radejčína. Tři vrchy uprostřed snímku jsou Vendula, za ní Radobýl a za ním Říp. Dole jsou vidět vyústění krátkých tunýlků budoucí D8.D8 v Českém středohoří v dubnu 2015 (03)
Pohled z radejčínské rozhledny na Kletečnou (vrchol vpravo) a Kubačku (vrchol vlevo). Dálnice D8 povede dvěma krátkými tunely pod manipulační polní cestou v dolní části snímku.D8 v Českém středohoří v dubnu 2015 (04)
Staveniště budoucí D8 směrem na Ústí respektive Řehlovice. V dáli Teplice. Na obzoru Krušné hory, přes něž D8 vede již od roku 2006; na tomto úseku byl postaven dlouhý tunel (Panenská), v CHKO České středohoří byl r. 2004 návrh na delší tunel (Kubačka) bohužel odmítnut - odpovědnost za to nesou zejména politici tehdejšího Krajského zastupitelstva Šulc, Foldyna a další. Asi nejrazantněji proti tunelu Kubačka vystupoval primátor Teplic Kubera. Na nebezpečí sesuvu byli tehdy všichni jmenovaní upozorňováni.D8 v Českém středohoří v dubnu 2015 (05)
Pohled z Mlynářova kamene. I odtud je D8 patrná. Hluk z D8 bude patrně doléhat i sem; na druhou stranu hlukem z dopravy je zamořeno celé labské údolí. Vrch zcela vpravo je Kubačka.D8 v Českém středohoří v dubnu 2015 (06)
Podobný pohled jako snímek č. 6, jen ve větším přiblížení a s jiným světlem - budoucí D8 je lépe patrná. Fotografováno z vyhlídky Mlynářův kámen.D8 v Českém středohoří v dubnu 2015 (07)
Budoucí D8 bude dobře vidět rovněž z jedné z nejkrásnějích vyhlídek na Skalkách. Zatím je vidět estakáda v levé části snímku. V levé třetině dominuje vrch Kubačka (osvětlen zapadajícím sluncem), více vpravo jsou vidět (zleva) Kletečná a Milešovka.D8 v Českém středohoří v dubnu 2015 (08)
Výstavba dálnice D8 z Trmic do Předlic. Stav z 31. 3. 2006.D8 míří do hor Krušných
Citlivěji to už nešlo. (Dálnice D8 se noří do Krušných hor. Jaro 2006.)Citlivě
Podle některých expertů (většiny politiků a novinářů) dálnice D8 neznamená žádný zásah do - již tak zničené - severočeské krajiny. Stav - jaro 2006.Zapadá do krajiny (D8)
Postavený úsek dálnice D8. Kaplička na někdejší návsi v Koštově.Dálnice D8