Přejít na galerii:
Galerie: Místa, kde by mohly být labské jezy a nebo by-passy
fotovýpravy k Labi
Předchozí snímek V těchto místech chce stát prostřednictvím ŘVC postavit jez. Pohled z pravého břehu proti proudu. Na levém břehu dobře patrná lužní les. Území NATURA 2000. (Duben 2013) Následující snímek

Název obrázku: Labe v místech zamýšleného jezu (5)
Popis: V těchto místech chce stát prostřednictvím ŘVC postavit jez. Pohled z pravého břehu proti proudu. Na levém břehu dobře patrná lužní les. Území NATURA 2000. (Duben 2013)
Autor: Marian Páleník
Další obrázky v galerii:
Pohled z levého břehu po proudu. Na pravém břehu velmi dobře patrné břehové ekosystémy, kde se vyskytuje řada zákonem chráněných druhů (mj. bobr evropský). Aby měl jez pod Děčínem smysl, musel by se zde, u Malého Března, postavit druhý jez za další 4 miliardy. Jez by úplně zlikvidoval pravý břeh na snímku.Labské říční ekosystémy u Malého Března
V těchto místech chce stát prostřednictvím ŘVC postavit jez. Pohled z pravého břehu po proudu. Na levém břehu dobře patrny fragmenty lužního lesa. Území NATURA 2000. (Duben 2013)Labe v místech zamýšleného jezu (1)
V těchto místech chce stát prostřednictvím ŘVC postavit jez. Pohled z pravého břehu proti proudu. Na levém břehu dobře patrny fragmenty lužního lesa. Území NATURA 2000. V dáli se skví nákladní přístav pana Astra v Loubí, z něhož ŘVC plánuje udělat hlavní a jediný říční přístav ČR. A tuto absurditu myslí vážně. (Duben 2013)Labe v místech zamýšleného jezu (2)
V těchto místech chce stát prostřednictvím ŘVC postavit jez. Pohled z pravého břehu po proudu. Na levém břehu dobře patrny fragmenty lužního lesa, na pravém břehu cenné břehové ekosystémy s výskytem řady zákonem chráněných druhů. Území NATURA 2000. (Duben 2013)Labe v místech zamýšleného jezu (3)
V těchto místech chce stát prostřednictvím ŘVC postavit jez. Pohled z pravého břehu proti proudu. Na levém břehu dobře patrná lužní les. Území NATURA 2000. (Duben 2013)Labe v místech zamýšleného jezu (4)
V těchto místech chce stát prostřednictvím ŘVC postavit jez. Pohled z pravého břehu proti proudu. Na levém břehu dobře patrny fragmenty lužního lesa, na pravém břehu cenné břehové ekosystémy s výskytem řady zákonem chráněných druhů. Území NATURA 2000. (Duben 2013)Labe v místech zamýšleného jezu (6)
V těchto místech chce stát prostřednictvím ŘVC postavit jez. Pohled z pravého břehu po proudu. Na levém břehu dobře patrny fragmenty lužního lesa, na pravém břehu cenné břehové ekosystémy s výskytem řady zákonem chráněných druhů. Území NATURA 2000. (Duben 2013)Labe v místech zamýšleného jezu (7)
Na lodi jsou dobře patrny kryty nákladního prostoru. Jejich účelem je, aby nepršelo na náklad. Kryty českých lodí jsou z poctivého pancéřovaného železa, patrně aby odolaly výbuchu atomové pumy. Mohly by být 10× lehčí z umělé hmoty (dokonce s fotovoltaickými panely). Ale co by se čeští rejdaři namáhali, když jim stát za 8 miliard postaví jezy, aby měli větší zisky, že? Všimněte si těch plechů
Zimní přístav Děčín-Rozbělesy na levém břehu Labe. Mohl by sloužit jako dolní rejda plavební komory. Místo jednoho z možných by-passů (1)
Pohled z levého břehu proti proudu. Vpravo areál Kovošrotu. Podle ŘVC je příliš složité jej stěhovat kvůli plavební komoře a proto žádá o 49 výjimek na zásah do života 49 zákonem chráněných druhů. Plavební komora může ovšem Kovošrot úplně minout. Jakoupak překážku ještě objeví ŘVC, aby zdůvodnilo stavbu jezu v Prostředním Žlebu?Místo jednoho z možných by-passů (2)
Zimní přístav Děčín-Rozbělesy na levém břehu Labe. Mohl by sloužit jako dolní rejda plavební komory. Místo jednoho z možných by-passů (3)