Štěrba, Březinová, Novák, Süssmilch, Marhanová, Strzepková, Šebek, Teska


Na zasedání zastupitelstva obce Libouchec 10. 9. 2009 byla odhlasována změna Územního plánu, kterou se vyhlašuje komerčně průmyslová zóna u Knínic. Na Obecní úřad (tajemníku Pilcovi a starostovi Štěrbovi) byly doručeny nesouhlasné připomínky 300 občanů Libouchce, dále námitka Ing. Zikmunda, který k tomu dostal zmocnění bezmála 200 občanů.

Dále více než rok chodily starostovi el. poštou výzvy k tomu, aby u Knínic komerčně průmyslová zóna nebyla vyhlašována. Celkem jich obdržel přes 300.

Zastupitelé byli dále informováni o petici obsahující požadavek neměnit Územní plán a o tom, že tato petice má více než 1.000 signatářů, z toho většina z Libouchce a Velkého Chvojna. (K petici se připojil také Václav Havel.)

Kromě toho se ještě desítky občanů obraceli na vedení obce se samostatnými žádostmi, aby se zóna u Knínic nevyhlašovala a území zůstalo volnou krajinou.

Dále byli zastupitelé informováni o tom, že v anketě, kterou provádělo několik dvojic nezávisle na sobě, se proti vyhlášení zóny vyslovilo více než 80% respondentů z Libouchce, přičemž bylo osloveno několik set místních občanů.

Tito členové zastupitelstva se přesto rozhodli vyjít vstříc jak majiteli pozemku tak investorovi a hlasovali pro změnu Územního plánu, čímž rozhodli o přeměně lokality u Knínic na komerčně průmyslovou zónu:

Ing. Jiří Štěrba (starosta)

Mgr. Dana Březinová (zástupkyně starosty)

Jaroslav Novák (člen rady)

Oldřich Süssmilch (člen rady)

Vladimíra Marhanová

Štěpánka Strzepková

Pavel Šebek

Miroslav Teska


Se změnou Územního plánu nesouhlasili (zdrželi se hlasování nebo hlasovali proti) členové zastupitelstva:
Jiří Basarab, MUDr. Vladimír Holý, Miroslav Kozlík, Dana Neumannová a Marta Samochinová.

Jednání se neúčastnili členové zastupitelstva Josef Drha a Ladislav Tafi.