Zaslání na email

Od:
Komu:
Vzkaz:

Na co pan starosta "zapomněl"


Říká se, že polopravda bývá největší lež. To lze podle mne říci o předvolebním letáku, který nechal do schránek v Libouchci (prý zaměstnancem Obecního úřadu) roznést lídr strany Starostové a nezávislí a současně starosta Libouchce Ing. Štěrba.

Leták nese titulek „Lži, pomluvy a manipulace se skutečnými fakty, to je ing. Zikmund a Přátelé přírody“. Když se mi leták dostal do ruky, těšil jsem se na důkazy, v čem máme lhát, pomlouvat a manipulovat, leč jsem se ničeho takového nedočetl. Ing. Štěrba se většinou drží jakoby věcného tónu, uvádí řadu (víceméně známých) skutečností, které střídá s nekonkrétními útoky na nás.

Na letáku je hlavní to, co v něm není. Ing. Štěrba totiž (účelově) zamlčuje řadu podstatných skutečností a dělá, jako by o nich nevěděl, ač je opak pravdou.

1)    Tak například petice 45 občanů Knínic. Ing. Štěrba „zapomněl“ uvést, že všichni signatáři této petice podali na Obecní úřad k rukám p. starosty zpěvzetí této petice! (Z Obecního úřadu jim odepsali, že to prý není možné, což je pochopitelně absurdní nesmysl.)

2)    Další skutečnost, kterou Ing. Štěrba „zapomněl“ uvést: Obecní zastupitelstvo u Knínic nevyhlásilo obchodní, nýbrž obchodně průmyslovou zónu! Rozdíl mezi obchodem a továrnou asi není podle Ing. Štěrby zapotřebí rozmazávat.

3)    Ing. Štěrbovi jako starostovi obce přišlo několik set e-mailů požadujících, aby a) nebyla vyhlášena „zóna“ Knínice a aby b) byla zrušena „zóna“ Žďárek. I na to Ing. Štěrba „zapomněl“.

4)    Ing. Štěrba dobře ví, že petici proti „zónám“ podepsalo přes 500 liboucheckých občanů. Dělá, že neví.

5)    Ing. Štěrba už jaksi zapomněl, že CPI „park“ obhajoval. Především tím, že proti němu nehnul ani malíčkem.

6)    Ing. Štěrba zapomněl také uvést, že JEHO podřízení ze Stavebního úřadu vyšli vstříc CPI mnohem víc, než mohli, i než museli. Byl to vedoucí Stavebního úřadu Libouchec, kdo vydal CPI územní rozhodnutí, kdo zamítl všech 40 odvolání proti němu a především ten, kdo neuvěřitelně odmítl uznat majitele přilehlých nemovitostí za účastníky řízení. Možná, že pan Štěrba zaměstnance Obecního úřadu vlastně ani nezná, natož aby byl jejich nadřízeným a nesl odpovědnost za jejich práci.

7)    Ing. Štěrba se snaží hodit vinu na druhé. Ano, „zóna“ Žďárek byla schválena před 10 lety. Ovšem s tím, že zde smí být výhradně lehká výroba příměstského typu a nejvýše přízemní budovy. To ovšem CP „park“ nesplňuje, přesto dostal od vedení obce Libouchec povolení.

8)    Ing. Štěrba dále „zapomněl“, že mu na Obecní úřad takřka 300 občanů Libouchce dodalo (písemně) nesouhlasné připomínky k vyhlášení „zóny“ Knínice. Jednak se vůbec těmito připomínkami nezabýval, jednak dělá, jakoby těchto 300 občanů neexistovalo.

9)    Dále Ing. Štěrba „zapomněl“ uvést, že v televizi Přátele přírody obvinil z toho, že to celé děláme jen proto, abychom pak od investora dostali úplatek. (Skutečnost je taková, že jsme nabídku na 200.000 dostali už v r. 2008. Osobně jsem tehdy CPI vzkázal něco v tom smyslu, že si je mohou strčit někam, že ne všichni se nechají uplatit. Když se nad tím člověk zamyslí, napadne ho otázka: Bylo by logičtější, kdyby se snažili uplatit výhradně a jen Přátele přírody, nebo je logičtější, že ten, kdo nabídne úplatek jednou, to dělá systematicky? Komu všemu asi ještě nabídli úplatek? A jak asi na nabídku úplatku reagovali ti ostatní?)

10)    Ing. Štěrba také „zapomněl“ uvést, že v novinách lživě tvrdil, že jsme prý zastavili výstavbu CPI parku - prý kvůli broukovi. Dobře přitom ví, že to není pravda.

Posuďte sami, kdo manipuluje s fakty, lže a pomlouvá.

Marian Páleník
Přátelé přírody

14. 10. 2010