Zaslání na email

Od:
Komu:
Vzkaz:


Truck centrum v Krásném Lese má červenou




Obří servisní centrum pro kamiony v Krásném Lese u Petrovic zřejmě nebude. Alespoň ne letos. Zastupitelé Petrovic totiž schválili nový územní plán, který změnil plochu pro truck centrum v nezastavitelné území. Bez změny územního plánu tak stavět nepůjde. Navíc proces změny může trvat i několik let.


Starosta v centru vidí přínos
„Nemám s truck centrem problém. Je to spíše přínos. Výraznější vliv na životní prostředí to nemá, a navíc vedle nových pracovních míst dojde i k odlehčení dopravy v Petrovicích od německých kamiónů," hájí projekt starosta Petrovic Milan Kutina.
Plán výstavby centra u dálnice D8 počítal s parkováním pro 150 kamiónů, čerpací stanicí a logistickým centrem se čtyřmi halami. Podle slov kritiků je záměr megalomanský.
„Měl by zabrat plochu asi 32 fotbalových hřišť. Lokalita je velice hodnotná, všude kolem jsou chráněné oblasti. Tím, že tudy vede dálnice, tak se objevuje argument, že už je krajina znehodnocena. To si nemyslíme a nechceme, aby byl tento záměr realizovaný. Jenomže kamionová doprava je obecně problematická, takže na to někteří lidé slyší," říká opoziční zastupitelka Vendula Fremlová.
Znehodnocení Krušných hor
Podle jejích slov by areál trvale znehodnotil vrcholky Krušných hor.
„Nebudu opoziční zastupitele přesvědčovat. Mám ale dojem, že jsou proti čemukoli, od větrných elektráren až po současné truck centrum. Navíc jejich nesouhlas není většinovým názorem v Petrovicích," řekl starosta, který na středu od 17 hodin svolal k tématu mimořádné zasedání zastupitelstva.
Jaký bude další postup investora kamionového areálu, firtmy APB Plzeň, není znám. Jednatel Petr Březina přes svůj sekretariát vzkázal, že se k věci nebude vyjadřovat.

Autor: Kristián Šujan
Zdroj: http://ustecky.denik.cz/zpravy_region/truck-centrum-v-krasnem-lese-ma-cervenou-20151001.html

Deník, 1. 10. 2015

Zdroj: http://ustecky.denik.cz/zpravy_region/truck-centrum-v-krasnem-lese-ma-cervenou-20151001.html