Ústecký deník otiskuje nepravdy komunistického starosty

Jaroslav Doubrava: Zelení aktivisté selhali


Veliké politikum se stalo z dovozu odpadů z Německa. Koncem ledna a v průběhu února se předháněli ministři a nakonec jednotlivé politické strany v odsuzování nelegálního dovozu odpadů. Konečně se probudila i Strana zelených a různé ekologické iniciativy, aby na toto téma trochu řečnily. Ekologičtí aktivisté ani zástupci Strany zelených bohužel neodhalili nic nového, žádné skládky odpadu, neodhalili místní mafie a bílé koně dovážející a skladující odpad. Jsou to starostové a občané, kteří na skandální praktiky poukázali.

Přitom aktivisté tvrdí, že bdí nad ekologickými nepravostmi v české kotlině. Bohužel, angažují se spíše ve zbytečných záležitostech. Příklad? Záměrně blokují výstavbu dálnice D8. Co si totiž myslet o hrdém prohlašování Dětí Země, že poslední úsek dálnice D8 bude nejdříve v letech 2010 až 2012? Znamená to, že do té doby mají připraveny obstrukce? V koho zájmu jednají? V důsledku to totiž znamená, že z kapsy nás všech půjde více peněz, protože stavba se prodraží.

Také např. bojují proti celoroční splavnosti Labe mezi Děčínem a Ústím nad Labem v době nízké vody jen proto, že nechtějí, aby byly postaveny jezy. Přitom poslední varianta jednoho jezu životní prostředí prakticky neovlivňuje, ale ani s ním zuřivě nesouhlasí. Zelení aktivisté nejsou potřební hlídací psi životního prostředí, za které se rádi vydávají, ale spíše iracionální populisté. V případě dovozu nelegálních odpadů se to potvrdilo v plné nahotě. Autor je starosta Telnice.

Jaroslav Doubrava, starosta Telnice (KSČM)

28.02.2006 otiskl Ústecký deník

Komentář (MP):

Označené pasáže jsou více či méně nepravdivé.

Jaroslav Doubrava, aniž by o stavbě jezů cokoli tušil, bohorovně tvrdí, že "poslední varianta jednoho jezu životní prostředí prakticky neovlivňuje". Odborné posudky expertů mají přitom jasné závěry: Vlivy poslední varianty (která se fakticky neliší od té předchozí, Jaroslav Doubrava to buď neví, a pak by měl mlčet, nebo ví, a drze lže) na životní prostředí jsou nepřípustné. Příslušný posudek certifikovaného posuzovatele máme k dispozici a zájemcům můžeme poskytnout.

K tvrzením Jaroslava Doubravy otevřený dopis Miroslava Šuty (STUŽ).